Advocaat auteursrecht

Als u op zoek bent naar een advocaat dan kunt u ook op zoek gaan naar een speciale advocaat, denkt u eens aan een advocaat voor auteursrecht. U wilt natuurlijk weten waar u deze advocaat snel kunt vinden wanneer u deze nodig heeft. Leest u dan snel verder en dan vindt u hier een antwoord op uw vraag.

Hoe vindt u een advocaat voor auteursrecht?

Als u op zoek bent naar een advocaat voor auteursrecht dan kunt u deze heel eenvoudig op het internet vinden. Het enige wat u moet doen is op de zoekmachine bijvoorbeeld Google intypen advocaat auteursrecht en u krijgt een overzicht te zien welke advocaten hiertoe behoren. Misschien is er wel een advocaat bij u in de buurt die behoort tot de groep advocaat auteursrecht. Er zijn in Nederland niet heel veel advocaten welke horen bij deze groep, maar er zijn er toch wel te vinden. Wanneer u dus gericht gaat zoeken met deze zoekwoorden in de zoekmachine heeft u op de eerste pagina al diverse resultaten. Er zijn ook speciale websites waar u advocaten op kunt zoeken, ook hier zijn mogelijkheden om te zoeken naar advocaten voor auteursrecht.

Waarom een advocaat voor auteursrecht?

Het kan zijn dat u een auteur bent, u heeft werk gemaakt en u wilt dat het auteursrecht bij u blijft. Dit houdt in dat u het anderen kunt verbieden om uw werk openbaar te maken en het zonder uw toestemming te verveelvoudigen. Maar dit kunt u alleen doen wanneer u dit zwart op wit heeft staan, zodat het ook echt duidelijk zichtbaar is dat het gaat over uw werk. Wilt u dat schriftelijk vast laten leggen? Dan kunt u kiezen voor een advocaat voor auteursrecht, deze kan dan vastleggen dat het uw werk is en dat anderen hier geen gebruik van mogen maken wat betreft het publiceren, mits u hiervoor toestemming geeft.

Derden mogen dus niet zonder meer het door u geschreven werk publiek gebruiken zonder dat ze u hiervoor toestemming hebben gevraagd. Ook niet in een vergadering, op een informatieavond of iets dergelijks. Er mogen zelfs geen kopieën worden uitgedeeld met tekst van u als u dit officieel zwart op wit heeft gezet. Nu zal dit in de praktijk best eens gebeuren dat er tekst ten onrechte toch in het openbaar wordt gebruikt of uitgedeeld. U kunt daar op reageren door degene die zich niet houdt aan de regels een proces aan te doen. Zorg dan dat je goed geïnformeerd bent wat het strafbare feit is en of de voorwaarden om iemand aan te klagen juist zijn. Het kost anders onnodig veel geld en pure frustratie als blijkt dat de aanklacht niet als geldig kan worden erkend. In elk boek staat voorin dat niets uit dit boek mag worden gepubliceerd, gekopieerd enz. zonder voorafgaand schriftelijke toestemming te hebben van de schrijver. Ook als dit ontbreekt zijn er auteursrechten over het werk, en dan kun je nog steeds iemand aanklagen in geval van inbreuk. Bij twijfel neemt u natuurlijk contact op met een advocaat voor auteursrecht. Hij weet of een zaak ook echte een zaak is.

Rechtsbijstandverzekering

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten is het natuurlijk een stuk makkelijker om stappen te ondernemen. Het gaat hier natuurlijk vooral om een bedrijfsrechtsbijstandverzekering. Bij rechtsbijstandverzekeringen geldt vaak wel dat het geschil zich pas na het afsluiten van de verzekering heeft opgedaan. Dit is bijvoorbeeld bij het kopiëren van een website natuurlijk niet helemaal eenduidig omdat je als benadeelde er meestal pas veel later achterkomt dat je site is gekopieerd.